16:00

Team TG FF

Referat: Karlslunds IF FK - Team TG FF

Även om Halloween var över för några veckor sedan så är det ett spöke som har hängt kvar fram tills idag, nämligen Team-TG-spöket. Idag försvann det äntligen då Karlslund på sitt sjätte försök efter uppflyttningen till Ettan lyckades
vinna mot Team TG med 2-0 och därmed jagades spöket från Umeå bort! Målen prickas in av Martin Springfeldt och Jonathan Lundberg.

Ja, matcherna mot Team TG har dessa tre säsonger då Karlslund spelat i Ettan varit speciella. Säsongen 2018 blir det förlust 2-1 uppe i Umeå, men kanske mest uppmärksammade matchen var ändå 2-2-matchen hemma mot dem, där TG gör 2-2 på övertid vilket betydde att Karlslund fick skjuta upp säkrat kontrakt. Säsongen 2019 leder Karlslund med 0-2 uppe i Norrland, men tappar till 4-2, och hemma blir det 1-1 då TG åter gör sitt mål på övertid. I somras vinner TG på sin hemmaplan med 2-1 efter ett märkligt mål, och spöket dansar alltså vidare fram tills idag. För idag var det inget snack om saken, spöket skulle puts väck.

Karlslund ställer upp med följande "ghostbusters":
Jakob Kindberg
Edvin Tellgren – Helmer Andersson – Christopher Alp
Ibrahim Habib – Jonathan Lundberg – Sebastian Loyola Nydén – Rickson Mansiamina – Nadir Ayéva
Christer Lipovac – Tidjani Diawara

Avbytare:
Rasmus Forsell, Filip Stankovic, Dennis Koss, Pontus Hatula, Abdi Sabriye, Filip Höijer, Tidjani Diawara

Inledningen av matchen sätter sin prägel på i stort sett hela matchen. Karlslund är spelförande, är aggressiva i sin press och disciplinerade i sitt försvarsspel. Några bra chanser för hemmalaget vaskas fram, även TG har ett par halvchanser, men inga riktigt heta.

I den 42:a minuten vinner Sebastian Loyola Nydén bollen uppe på offensiv kortlinje, spelar bollen tillbaka till Jonathan Lundberg som avlossar ett skott som målvakten släpper retur på och vem är inte där om inte gubben i lådan i egen hög person, Martin Springfeldt, som kan trycka in returen! En sprudlande glad Springfeldt firar med ett svandyk likt den gången hade målade mot IFK Haninge (se bild) i segermatchen med 3-0. Dock var det inte lika varmt och soligt idag som på den bilden… Loyola Nydén, som innan matchen blev uppmärksammad då han spelat 100 seriematcher för Karlslunds A-lag, gör sin vana trogen ett förtjänstfullt jobb i alla riktningar och ska absolut ha ”cred” för sin erövring av bollen i ett läge där nog många trodde att situationen var över.

1-0 står sig till halvtidsvilan. En bra första halvlek mot TG, men vi har också med oss att allt kan hända i fotboll, och i synnerhet i en match mellan Karlslund och TG…

Karlslund får dock en kanonstart av den andra halvleken då 2-0 kommer redan fem minuter in. Springfeldt får bollen på högerkanten, driver upp bollen och slår en diagonalpassning. Loyola Nydén hoppar över bollen centralt och bollen letar sig fram till en fri Lundberg som avslutar iskallt i mål! Firma Springfeldt-Loyola Nydén-Lundberg slår alltså till för andra gången idag! Lundbergs femte mål, och mål för andra matchen i rad efter förra helgens smekning i krysset. Loyola Nydén som ser till att båda av dagens mål blir av med en blandning av slit och genialitet, och där Springfeldt med ett mål och en assist idag är 1:a i både den interna skytteligan som i assistligan. Elva mål och åtta assists på 20 matcher är siffror man inte skämtar bort.

Karlslund fortsätter sitt fina spel under den andra halvleken och har i stort sett kontroll på det mesta tills att domaren blåser av matchen och man vinner med 2-0. I slutet av matchen blir 18-årige Abdi Sabriye inbytt och får därmed debutera i seriesammanhang för A-laget. Han får även äran att ta ton i segersången efter matchen.

Förutom Sabriye byts även Tidjani Diawara, Dennis Koss och Pontus Hatula in under den andra halvleken.

SportExpressen Play: Highlights från matchen
NA: Anfallaren låg bakom segern – när Karlslund tog viktiga poäng i kvalstriden

Dagens 2-0-seger gör att Karlslund klättrar över kvalstrecket då Örebro Syrianska IF förlorar med 0-3 mot Sandvikens IF och därmed är det Örebro Syrianska som inför den sista omgången befinner sig på kvalplats.

I den sista omgången åker Karlslund till Stockholm för bortamatch mot IFK Haninge, ett Haninge som i praktiken är borta från andraplatsen då de är tre poäng och tio mål efter andraplacerade IF Brommapojkarna. Dock lever det absolut i teorin och inget är avgjort om kvalplatsen mot Superettan än. Örebro Syrianska har IFK Berga på hemmaplan. Det blir en spännande sista omgång att se fram emot! Samtliga matcher spelas söndag 29 november kl 14.00. I lagom tid till 1:a adventsfikat.

Stort grattis till dagens seger, boys! Den var ni mycket väl värda!